Over InSignis

InSignis wordt gewoon uitgesproken op z'n Nederlands, dus met een ‘harde g’. De term komt uit het Latijn en heeft een dubbele betekenis. Als je het leest als twee woorden betekent InSignis ‘in tekens’. Maar als samenstelling betekent InSignis ook ‘onderscheidend’. Het idee achter de naam InSignis is dus: ‘onderscheidend in tekens’.

Journalist en communicatiedeskundige Auke Jager is de drijvende kracht achter InSignis en heeft het bedrijf opgericht als bureau voor tekstproducties. In het begin van deze eeuw groeit het bedrijf uit tot een full service pr-adviesbureau met een eigen afdeling voor audiovisuele producties.

Geleidelijk ontstaat de wens om terug te gaan naar de basis: het schrijven van teksten voor instellingen en bedrijven in de intimiteit van de werkkamer. De zucht naar verdieping in nieuwe materie, beschrijving van onbekende activiteiten, het bereiken van de meest effectieve tekst voor de opdrachtgever.

De wens kan werkelijkheid worden: de pr-activiteiten zijn afgestoten en op het gebied van audiovisuele producties vinden alleen opleidingen plaats. De enorme kennis en vaardigheid die zijn opgedaan op het gebied van teksten voor alle media blijft en wordt ingezet ten behoeve van instellingen en bedrijven.